Produse preferate „mami și bebe” ale anului 2022

Cu viteza luminii, cu oboseală și cu emoție a trecut anul tigrului în care am născut un pui de leu. Din august până la finalul lui decembrie am avut timp suficient să descopăr și să testez o mulțime de produse și cred că este doar începutul descoperirii unei palete vaste. Am venit destul de târziu cu acest articol pentru că a trebuit să îmi fac timp între scuteceală, adormit copil, alte proiecte și hobby-uri, timp foarte limitat de altfel și chiar dacă voi face referire la consumabilele preferate din 2022(căci cine știe ce mai descopăr anul acesta), articolul este de actualitate și orice mămică, oricând, poate să preia idei de aici.

  • Ceaiul galactogog

Chiar dacă, evident, ca orice femeie, folosesc multiple produse de la diverse brand-uri, de foarte multe ori aleg produsele românești, mai ales că cele importate nu își justifică întotdeauna prețul, oricât de tentate am fi să alegem ceva mai scump crezând că este și mai calitativ. Rețeta unui ceai pentru stimulare a lactației este simplă. Începe întotdeauna cu fenicul și anason. Mă impac foarte bine cu ceaiul de la Fares pentru că nu are o aromă foarte puternică și drept să vă spun, nu am observat o diferență între acesta și altele considerabil mai scumpe. Beau ceai Mami și Bebe continuu, pe lângă multă apă ca să mă mențin hidratată și să pot susține alăptarea în continuare. Cu siguranță nu asta este rețeta succesului în alăptare, însă ajută enorm. Nu de mult am descoperit că cei de la Fares au și varianta Babycalm, pe care l-aș fi consumat în perioada colicilor dacă aș fi aflat de el atunci.

  • Dischetele absorbante pentru sâni

Nu aș fi crezut că în viața asta voi avea nevoie de absorbante pentru sâni și că voi ajunge să fac diferența între mai multe brand-uri. Aflându-mă în necunoștință de cauză, am început, evident, cu cele mai scumpe. Nu zic că nu sunt calitative cele la preț ridicat, ci zic că produsele mai ieftine au făcut fix același lucru. M-am oprit la produsul celor de la Auchan, care pe lângă faptul că are un preț foarte bun raportat la calitate și cantitate, are două benzi adezive care se prind de bustieră/sutien, în loc de una, cum au majoritatea.

  • Gelul de spălare și balsamul intens relipidant de la Ivatherm

Am primit aceste produse spre testare și m-am îndrăgostit atât de ele cât și de produsele de îngrijire a feței despre care probabil voi scrie sau voi vorbi cu altă ocazie. Noi folosim acum gelul Ivahidra+ și balsamul Ivahidra+ AD de fiecare dată când îi facem baie lui Alexandru pentru că nu conțin parfum, parabeni, sunt hipoalergenice și au o textură foarte plăcută. Crema-balsam mi se pare excelentă și pentru gravidele care vor să evite produsele cu parfum și alte adaosuri sau care sunt sensibile la mirosuri(eu am pățit-o în sarcină cu o minunată loțiune cu parfum de flori de cireș) sau persoanele care caută un produs care se absoarbe repede în piele și hidratează. Îmi plac și alte dermato-cosmetice destinate îngrijirii pielii bebelușilor, dar cu astea eu zic că mergi la sigur și e mai bine ca pielea lor fină să nu intre în contact cu diverse creme și balsamuri parfumate.

  • Scutecele din fibre de bambus, hipoalergenice și biodegradabile

Recunosc că nu le cumpăr întotdeauna pe acestea, însă înainte să nasc mi-am făcut un stoc de scutece Zuluff și dintre toate, absolut toate pe care le-am încercat din categoria naturale, fără parfum, non-toxice și biodegradabile, acestea sunt de neegalat. Puteți comanda și pachetul de testare de pe site-ul lor, dacă vreți să vă convingeți. Am folosit doar scutece din materiale cât mai puțin toxice și care au un impact negativ cât mai mic asupra mediului pentru că facem destul rău planetei. În plus, citând o sursă recentă, oficialii spun că 90% dintre bebelușii europeni au fost expuși la substanțe chimice „foarte severe” în scutecele vândute în toată Europa în ultimii ani, expunându-i riscului de a dezvolta„boli potențial foarte grave” mai târziu în viață. Vreau să mai adaug și că absorbantele menstruale sunt și ele asociate cu inflamația și stresul oxidativ din cauza absorbției de la nivelul vaginului, așa că e de la sine înțeles că situația este mult mai gravă în cazul bebelușilor, deci gândiți-vă de două ori înainte ce produse folosiți. Desigur, există, pentru ambele, varianta celor textile, prietenoase cu pielea. La final vă las și două link-uri în cazul în care doriți să aprofundați subiectul.

  • Pasta Petrini preparată în farmacie

Dacă tot am ajuns la capitolul scutece, trebuie să menționez că acestea trebuie să vină la pachet cu o cremă pentru iritații. Dacă bebelușul este predispus la iritații, cu atât mai mult este necesară atenția la tipul de scutece folosite. Pasta Petrini preparată în farmacie a fost singura care m-a ajutat în cazul iritațiilor și în cazul prevenirii acestora, dintr-o multitudine de creme special destinate acestui lucru.

  • Spray cu apă de mare, pentru nas înfundat

În cazul nostru, serul fiziologic și alte picături nu au fost de ajutor, așa că la recomandarea unei prietene am achiziționat Sterimar Baby și îl folosim cu succes în continuare. Este singurul care m-a ajutat să lupt cu mucozitățile lui Alexandru când eram disperată că nu îi puteam curăța nasul cum trebuie și era înfundat mereu. Noi nu avem probleme cu utilizarea spray-ului și el chiar râde când îl folosim, însă am înțeles că unii bebeluși nu agreează acel puf în nas. Pentru mine a fost mult mai ușor, pentru că mă chinuiam cu niște picături care niciodată nu ajungeau toate acolo unde trebuie.

  • Șervețelele umede pe bază de apă

Singurele șervețele umede care mi s-au părut foarte calitative sunt WaterWipes, deși am încercat o grămadă. Sunt biodegradabile, din fibre 100% regenerabile pe bază de plante și au în compoziție 99,9% apă și o picătură de extract de fructe. Majoritatea șervețelelor umede pe care le-am folosit nu erau suficient de…umede și foloseam mai multe decât în mod normal, deci nu erau la fel de eficiente. Acestea sunt mai costisitoare, într-adevăr, însă e mai avantajos dacă sunt achiziționate la pachet mare. Un pachet de 60 de șervețele este în jur de 20 de lei, dar noi am preferat să cumpărăm din Bebe Tei 4 pachete cu 60 de lei. În plus, folosiți mai puține pentru că acestea curăță mult mai bine și preveniți și dermatita de contact la bebeluș. Cei de la WaterWipes prezintă produsul astfel: Scopul WaterWipes este de a crea cele mai sigure și mai blânde șervețele pentru bebeluși, protejând și planeta pentru viitorul lor. De aceea, șervețelele WaterWipes sunt acum 100% biodegradabile. Blânde cu copilul, blânde cu planeta noastră.

Acestea au fost produsele pe care le-am folosit și m-au ajutat cel mai mult în anul precedent, dar pe care încă le folosesc și probabil că le voi rămâne consumatoare fidelă și anul acesta. Vă recomand să nu investiți, din entuziasm, în tot felul de produse înainte de a naște pentru că vă veți lovi de situații de incompabilitate sau bebelușul pur și simplu nu le va accepta. Nu vă entuziasmați prea mult nici prea mult când vine vorba de haine pentru că ele se vor dovedi a fi cea mai proastă investiție.


Dacă ți-a plăcut acest articol, te invit să te abonezi la blog-ul meu, pentru alte informații legate de stil de viață și sănătate:

Surse:

https://ehjournal.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12940-019-0452-z

Lasă un comentariu